ProWeerbaar!

De weerbaarheids- en sociale vaardigheidstraining, gegeven vanuit Psychomotorische Therapie is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar die hun sociale vaardigheden en/of hun weerbaarheid willen vergroten. Thema’s die aan de orde komen tijdens de training zijn: samenwerken, opkomen voor jezelf, zelfvertrouwen, zelfbeeld, groepsdruk, vrienden maken, emotieregulatie, omgaan met pesten.

Tijdens deze training zullen de kinderen vooral ‘ervaren’ en ‘doen’. We oefenen de theorie direct door middel van een spelvorm of oefening. Oftewel: minder praten, veel doen en bewegen! We helpen de kinderen om inzicht te krijgen in hun eigen gedrag en daarbij te oefenen met nieuwe vaardigheden, die vervolgens ook thuis- en op school toegepast kunnen worden.

Vanaf het begin van de training krijgen de kinderen een mapje. Hierin krijgen ze elke week een (kleine) huiswerkopdracht mee waar ze die week mee moeten oefenen. Door het doen/maken van de huiswerkopdracht verdienen ze punten en krijgen ze uiteindelijk een beloning. Na iedere bijeenkomst wordt er naar ouders (en desgewenst leerkracht) een verslag gemaild.

Praktisch
Aantal sessies: 10 (inclusief intake- en eindgesprek)
Duur per sessie: 60 minuten
Leeftijd deelnemers: 8-12 jaar
Max. aantal deelnemers: 6

Kosten
Deze training wordt voor inwoners van Urk vergoed door de gemeente Urk. (geen inwoner van Urk, maar wil je wel meedoen? Neem dan eerst contact op)

Contact
Aanmelden of aanvullende informatie vragen kan altijd, telefonisch of via de mail:

0527-744047 (op werkdagen tijdens kantooruren), info@progress-flevoland.nl