Over ons

Wie zijn wij…

Progress is een kleinschalige vrijgevestigde praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie.
We zijn er voor kinderen, jongeren en ouders die vragen hebben rondom leren, gedrag en opvoeding. We werken vanuit een christelijke identiteit. Elk mens is Gods unieke schepsel; waardevol, met gaven, talenten en uitdagingen.

Ons Team

Gerdie Brouwer

Kinder & Jeugdpsycholoog NIP

Eline Quist

Kinder & Jeugdpsycholoog NIP

Irene kramer

Orthopedagoog, Theraplay coach

Joanne Post

Psychomotorisch therapeut

Bernice Kramer

Orthopedagoog

Alinda Buter

Psycholoog

Christa de Blois

Psycholoog

Marlies Hoorn

HBO Pedagoog / Social worker

Willie de Vries

Office Manager

“Ik word er ontzettend blij van als ik merk dat cliënten zich bij ons gezien, gehoord en geholpen weten. Soms zit dat in kleine dingetjes en soms in grote ontwikkelingen. Bijvoorbeeld een kind of jongere die een stap heeft gezet in het overwinnen van angst. Verder vind ik het ontzettend belangrijk en mooi om naast ouders te staan en hen te helpen hun kind te helpen! Een veilige gehechtheidsrelatie bevorderen tussen (pleeg/adoptie)ouder(s) en hun (pleeg/adoptie)kind vind ik het mooiste wat er is!”

Gerdie Brouwer

Samen met Eline is Gerdie in september 2006 gestart met Progress.
Gerdie is Registerpsycholoog NIP/ Kind & Jeugd. Binnen Progress is zij werkzaam als regiebehandelaar. Zij geeft werkbegeleiding en supervisie aan de collega’s ten aanzien van diagnostiek en behandeling. Daarnaast richt ze zich ook zelf op het onderzoek en behandelen van kinderen en jongeren, waarbij zij tevens is opgeleid om EMDR-therapie toe te passen bij trauma gerelateerde hulpvragen.

Gerdie heeft zich gespecialiseerd in het werken met problematiek rondom hechting en trauma en werkt vooral systeemgericht met ouders en kinderen/jongeren. Ze is in opleiding tot cognitief gedragstherapeut.

Contact
gerdie.brouwer@progress-flevoland.nl.
Werkdagen
maandag, dinsdag en donderdag van 9:00 tot 16:00 uur, en indien wisselend op woensdagen van 9:00 tot 12:00 uur.

AGB-code 94011228

“Mijn wens voor de kinderen, jongeren en ouders in onze praktijk is dat ze door de gesprekken/therapie nieuwe kracht vinden om om te gaan met moeilijke situaties.”

Eline Quist

Samen met Gerdie is Eline eigenaar van de praktijk. Eline is orthopedagoog, registerpsycholoog NIP/ Kind & Jeugd, en in opleiding tot systeemtherapeut. Binnen de praktijk werkt ze als regiebehandelaar; ze begeleidt en superviseert collega’s in de diagnostiek en de behandeling. Daarnaast doet ze ook zelf onderzoek en behandeling bij kinderen en jongeren. Ze werkt graag met gezinnen.

Contact
eline.quist@progress-flevoland.nl

Werkdagen

AGB code 94-015564; NIP registratienummer NIP-00219088

“Ik doe dit werk omdat ik het belangrijk vind dat ieder kind tot bloei komt binnen het gezin. Hierin loop ik graag samen een stukje op met het kind en de ouders.
Ik wil hen handreikingen doen waarmee ze weer verder kunnen.”

Irene kramer

Irene doet binnen de praktijk Theraplay,  een speelse methode die wordt ingezet om de band tussen ouder en kind te verstevigen. Het is een behandelmethode waarbij ouders en kind samen deelnemen.

Contact
irene.kramer@progress-flevoland.nl
Werkdagen
Donderdag en vrijdagmiddag

‘Ik geniet ervan om samen met een kind of jongere een tijdje mee te wandelen en ze stapje voor stapje te zien groeien en bloeien’.

Joanne Post

Joanne is psychomotorisch therapeut bij Progress. Ze is getrouwd en moeder van vier kinderen. Werken met kinderen en jeugd heeft haar hart. Het is voor haar een dankbaar werk om voor kinderen en gezinnen van betekenis te mogen zijn. Psychomotorische therapie richt zich zowel op het fysieke als op het psychische. Er worden dan ook veel lichamelijke oefeningen gedaan. Joanne richt zich binnen het team op groepstrainingen, trainingen in klassenverband en individuele psychomotorische therapie. Trainingen kunnen gaan om sociale vaardigheden, sociale weerbaarheid of het reguleren van agressie.

Contact
Joanne.post@progress-flevoland.nl
Werkdagen
Donderdag en wisselend woensdagochtend

“Ik voel mij thuis bij Progress, waar ik mijn werk kan uitvoeren vanuit een christelijke visie om mensen te helpen. Het geeft mij voldoening om met kinderen en jongeren te werken en ze het vertrouwen weer terug te geven.
Graag bied ik de zorg die het beste bij jullie past.”

Bernice kramer

Bernice voert psychodiagnostisch onderzoek uit en zij begeleidt kinderen, jongeren en hun ouders.

Contact
bernice.kramer@progress-flevoland.nl.
Werkdagen
Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
(per 22 maart gaat Bernice met zwangerschapsverlof)

“Mijn geloof is voor mij een sterke leidraad ik mijn werk. Het vormt mij als persoon en professional, steeds opnieuw. Elke (werk)dag probeer ik Gods licht te laten schijnen is de soms donkere dagen van een persoon of gezin. Het zelfbeeld van een persoon kan soms door allerlei omstandigheden in het leven negatief of vertekend zijn, ik hoop door mijn werk heen Gods beeld van deze persoon te laten zien.”

Alinda buter

Alinda is sinds 2022 werkzaam bij Progress als psycholoog. Ooit begonnen op MBO Sociaal Cultureel Werk en in 2015 de master Klinische ontwikkelingspsychologie behaald aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Naast de werkzaamheden binnen de praktijk van Progress is zij werkzaam als praktijkondersteuner GGZ kind & jeugd bij huisartsenpraktijk Het Dok. Zij biedt daar kortdurende begeleiding en behandeling.

Contact
alinda.buter@progress-flevoland.nl

Werkdagen
Maandag, dinsdag (Basis en SGGZ), donderdag en vrijdag (POH-GGZ het DOK)

“Ik geniet van mijn werk omdat ik mijn kennis en ervaring kan delen met ouders en kinderen die dat nodig hebben. Ook vind ik het héél fijn en bijzonder om als psycholoog mijn relatie met God een plek te geven in het contact met cliënten. In de open en warme sfeer in het team van Progress waardeer ik het dat we vanuit onze christelijke en (deels) Urker roots de kinderen van Urk en omstreken kunnen meegeven dat we allemaal kinderen zijn van God en volmaakt in Zijn ogen.”

Christa de blois

Sinds 2017 werkt Christa bij Progress, van waaruit ze met name werkt als praktijkondersteuner GGZ in de huisartsenpraktijk. Daarnaast heeft ze haar eigen praktijk als Integratief Therapeut, waarin ze voornamelijk (jong)volwassenen ziet. Hiervoor volgt ze een opleiding bij het christelijke opleidingsinstituut Groundwork.

Contact
christa.de.blois@progress-flevoland.nl

Werkdagen
Dinsdag

‘Ik krijg er energie van als alles op rolletjes loopt’.

Willie de Vries

Willie is als office manager de eerste met wie u te maken krijgt bij Progress. Ze is het welkom van de praktijk. Ze neemt de telefoon aan en is ook bij binnenkomst het eerste gezicht dat u ziet. Ze houdt de administratie bij en ondersteunt de werkzaamheden van de diverse collega’s.  Ze is de  ondersteuning voor zowel collega’s als cliënten.

Contact
Administratie@progress-flevoland.nl 

Werkdagen
maandagochtend, dinsdag en donderochtend.