Over ons

Wie zijn wij…

Progress is een kleinschalige vrijgevestigde praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie met vestigingen in Urk en Emmeloord.
We zijn er voor kinderen, jongeren en ouders die vragen hebben rondom leren, gedrag en opvoeding. We werken vanuit een christelijke identiteit. Elk mens is Gods unieke schepsel; waardevol, met gaven, talenten en uitdagingen.

Ons Team

Gerdie Brouwer

Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP
“Ik word er ontzettend blij van als ik merk dat cliënten zich bij ons gezien, gehoord en geholpen weten. Soms zit dat in kleine dingetjes en soms in grote ontwikkelingen. Bijvoorbeeld een kind of jongere die een stap heeft gezet in het overwinnen van angst. Verder vind ik het ontzettend belangrijk en mooi om naast ouders te staan en hen te helpen hun kind te helpen! Een veilige gehechtheidsrelatie bevorderen tussen (pleeg/adoptie)ouder(s) en hun (pleeg/adoptie)kind vind ik het mooiste wat er is!”

Gerdie Brouwer

Samen met Eline is Gerdie in september 2006 gestart met Progress.
Gerdie is Registerpsycholoog NIP/ Kind & Jeugd. Binnen Progress is zij werkzaam als regiebehandelaar. Zij geeft werkbegeleiding en supervisie aan de collega’s ten aanzien van diagnostiek en behandeling. Daarnaast richt ze zich ook zelf op het onderzoek en behandelen van kinderen en jongeren, waarbij zij tevens is opgeleid om EMDR-therapie toe te passen bij trauma gerelateerde hulpvragen.

Gerdie heeft zich gespecialiseerd in het werken met problematiek rondom hechting en trauma en werkt vooral systeemgericht met ouders en kinderen/jongeren. Ze is in opleiding tot cognitief gedragstherapeut.
AGB-code 94011228

Contact

Werkdagen

maandag, dinsdag, woensdagochtend en donderdag

Eline Quist

GZ-psycholoog
“Mijn wens voor de kinderen, jongeren en ouders in onze praktijk is dat ze door de gesprekken/therapie nieuwe kracht vinden om om te gaan met moeilijke situaties.”

Eline Quist

Samen met Gerdie is Eline eigenaar van de praktijk. Eline is orthopedagoog, GZ-psycholoog en in opleiding tot systeemtherapeut. Binnen de praktijk werkt ze als regiebehandelaar; ze begeleidt en superviseert collega’s in de diagnostiek en de behandeling. Daarnaast doet ze ook zelf onderzoek en behandeling bij kinderen en jongeren. Ze werkt graag met gezinnen.

AGB code 94-015564; NIP registratienummer NIP-00219088; BIGnummer 6993332-725

Contact

Werkdagen

maandag, dinsdag, woensdagmiddag, donderdag

Alinda Buter

Psycholoog
“Mijn geloof is voor mij een sterke leidraad in mijn werk. Het vormt mij als persoon en professional, steeds opnieuw. Elke (werk)dag probeer ik Gods licht te laten schijnen is de soms donkere dagen van een persoon of gezin. Het zelfbeeld van een persoon kan soms door allerlei omstandigheden in het leven negatief of vertekend zijn, ik hoop door mijn werk heen Gods beeld van deze persoon te laten zien.”

Alinda Buter

Alinda is sinds 2022 werkzaam bij Progress als psycholoog (MSc.). Ooit begonnen op MBO Sociaal Cultureel Werk en in 2015 de master Klinische ontwikkelingspsychologie behaald aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Alinda doet diagnostiek en behandeling binnen de basis en specialistische GGZ. Ze werkt o.a. met Cognitieve Gedragstherapie.

 

Contact

Werkdagen

maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

Bernice Oost

Orthopedagoog
“Ik voel mij thuis bij Progress, waar ik mijn werk kan uitvoeren vanuit een christelijke visie om mensen te helpen. Het geeft mij voldoening om met kinderen en jongeren te werken en ze het vertrouwen weer terug te geven. Graag bied ik de zorg die het beste bij jullie past.”

Bernice Oost

Bernice voert psychodiagnostisch onderzoek uit en zij begeleidt kinderen, jongeren en hun ouders.

Contact

Werkdagen

Maandag, dinsdag, woensdag

Christa de Blois

Psycholoog
“Ik geniet van mijn werk omdat ik mijn kennis en ervaring kan delen met ouders en kinderen die dat nodig hebben. Ook vind ik het héél fijn en bijzonder om als psycholoog mijn relatie met God een plek te geven in het contact met cliënten. In de open en warme sfeer in het team van Progress waardeer ik het dat we vanuit onze christelijke en (deels) Urker roots de kinderen van Urk en omstreken kunnen meegeven dat we allemaal kinderen zijn van God en volmaakt in Zijn ogen.”

Christa de Blois

Sinds 2017 werkt Christa bij Progress Flevoland. Ze heeft in die jaren zowel in de Basis-GGZ, als in de praktijkondersteuning GGZ bij de huisarts cliënten begeleid en behandeld. Daarnaast is ze haar eigen praktijk als Integratief Therapeut op Urk gestart, waarin ze (jong)volwassenen psychotherapie geeft. Hiervoor volgt ze een opleiding bij het christelijke opleidingsinstituut Groundwork. Dit is een mooie aanvulling op haar kennis en kunde als masterpsycholoog.

Contact

Werkdagen

Dinsdag

Evelien de Vries

Orthopedagoog (in opleiding)
Ik vind het belangrijk dat ieder kind en jongere zich gezien voelt. Daarnaast wil ik graag van betekenis zijn bij het werken aan of oplossen van kleinere en grotere moeilijkheden. Ik vind het mooi dat ik stage kan lopen bij Progress omdat hier vanuit een christelijke visie hulp geboden wordt. Al met al hoop ik bij Progress meer te leren over hoe de beste hulp geboden kan worden.

Evelien de Vries

Evelien heeft eerst de pabo gedaan, waarna ze een aantal jaar als juf heeft gewerkt. Nu studeert ze aan de Universiteit Utrecht, waar ze de opleiding tot orthopedagoog volgt. Bij Progress doet ze dit jaar haar eindstage.

Contact

Werkdagen

dinsdag en donderdag

Irene Kramer

Psycholoog, Theraplay coach
“Ik doe dit werk omdat ik het belangrijk vind dat ieder kind tot bloei komt binnen het gezin. Hierin loop ik graag samen een stukje op met het kind en de ouders. Ik wil hen handreikingen doen waarmee ze weer verder kunnen.”

Irene Kramer

Irene doet binnen de praktijk Theraplay,  een speelse methode die wordt ingezet om de band tussen ouder en kind te verstevigen. Het is een behandelmethode waarbij ouders en kind samen deelnemen.

Contact

Werkdagen

Donderdag en vrijdagmiddag

Joanne Post

Psychomotorisch therapeut
‘Ik geniet ervan om samen met een kind of jongere een tijdje mee te wandelen en ze stapje voor stapje te zien groeien en bloeien’. Als moeder van vier kinderen heeft werken met kinderen en jeugd echt een plekje in mijn hart. Ik ervaar het als zeer dankbaar werk om voor kinderen en gezinnen van betekenis te mogen zijn.

Joanne Post

Joanne is psychomotorisch therapeut bij Progress. Psychomotorische therapie richt zich zowel op het fysieke als op het psychische. Er worden dan ook veel lichamelijke oefeningen gedaan. Joanne richt zich binnen het team op groepstrainingen, trainingen in klassenverband en individuele psychomotorische therapie. Trainingen kunnen gaan om sociale vaardigheden, sociale weerbaarheid of het reguleren van agressie.

Contact

Werkdagen

Donderdag en wisselend woensdagochtend

Marlies Hoorn

HBO Pedagoog / Social worker
“Het werken met kinderen vind ik ontzettend leuk om te doen. Het is leuk om te zien hoe kinderen kunnen groeien en bloeien met de handreikingen die ze (spelenderwijs) aangeboden krijgen. Daarbij haal ik heel veel plezier uit de soms verrassende uitspraken die kinderen doen, maar sta ik ook iedere keer versteld van hun eigen probleemoplossend vermogen en de ‘progress’ die ze maken!”

Marlies Hoorn

Marlies is cognitief gedragstherapeutisch werker, waarbij ze in één op één gesprekken met kinderen aan de slag gaat met de concrete doelen die gesteld zijn. Hierbij vind ze het leuk om haar creativiteit in te zetten, zodat de behandeling zo goed mogelijk aansluit op de persoonlijke situatie en vraag van het kind. Daarnaast geeft ze ook verschillende van de trainingen. Marlies vindt het heel leuk om te zien hoe in een groep samen oplossingen gezocht worden voor bepaalde situaties. Tijdens de trainingen werkt Marlies o.a. aan het verbeteren van sociale vaardigheden, sociale weerbaarheid of versterken van het zelfbeeld.

Contact

Werkdagen

maandag, woensdagochtend, donderdag

Willie de Vries

Office Manager
‘Ik krijg er energie van als alles op rolletjes loopt’.

Willie de Vries

Willie is als office manager de eerste met wie u te maken krijgt bij Progress. Ze is het welkom van de praktijk. Ze neemt de telefoon aan en is ook bij binnenkomst het eerste gezicht dat u ziet. Ze houdt de administratie bij en ondersteunt de werkzaamheden van de diverse collega’s. Ze is de ondersteuning voor zowel collega’s als cliënten.

Contact

Werkdagen

maandagochtend, dinsdag en donderochtend.