trainingen

De trainingen die wij geven worden gesubsidieerd door de gemeente Urk. Kinderen en jongeren kunnen daarom kosteloos deelnemen aan de trainingen. 

Overzicht

ToM training

Sommige kinderen hebben veel moeite om te beseffen dat iemand anders niet precies hetzelfde denkt en voelt als zij, voor hen is deze training bedoeld.

PKS training

Sociale vaardigheidstraining voor kinderen (5 tot 7 jaar) die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het aanleren van verschillende sociale vaardigheden.

ProWeerbaar!

Een training waar deelnemers (8-12 jaar) actief aan de slag gaan met de thema’s; samenwerken, opkomen voor jezelf, zelfvertrouwen, zelfbeeld, groepsdruk, vrienden maken, emotieregulatie, omgaan met pesten.

Lekker in je vel

Een gezellige groepstraining voor meiden (12 t/m 15) die onzeker zijn over zichzelf, over hun functioneren of die een minder gezonde leefstijl hebben.

KOPP training

Deze training is een doe- en praatgroep voor kinderen van ouders met psychische problemen (KOPP)

Brugklas training

De brugklastraining zijn drie sessies gericht op de overgang naar de middelbare school waarin deelnemers leren over weerbaarheid, vriendschap, zelfvertrouwen, keuzes, en sociale media.

Dapper als David

Deze training is speciaal voor kinderen (8-12 jaar) die last hebben van faalangst. We leren aan de hand van het verhaal van David en Goliath nieuwe vaardigheden die helpen om angsten te overwinnen.

Progress werkt samen met Eleos, specialist in christelijke ggz.
Eleos werkt aan een gezonde leefomgeving voor volwassenen en jongeren.