PKS training

Prik Knap en Slumpie training (PKS)
Alle kinderen in de leeftijd van 5 tot 7 jaar die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het handig aanleren van sociale vaardigheden zijn van harte welkom in het Beukenbos bij onze (knuffel)dieren Prik de Papegaai, Slumpie de schildpad en Knap het konijn. Iedere week gaan de kinderen met de dieren een avontuur aan in het speelse leren van verschillende sociale vaardigheden die te maken hebben met alle vormen van contact. Denk hierbij aan emoties, sorry zeggen, een praatje maken, ik wil iets anders spelen dan de ander enzovoort. Het avontuur blijft niet alleen in het Beukenbos, want het avontuur gaat na de trainingsbijeenkomst door in de eigen thuis- of schoolsituatie. En u als ouder(s) of verzorger(s) mag samen met uw kind dit avontuur verder aangaan! Aan de hand van een klus wordt het kind namelijk gestimuleerd om de geleerde vaardigheden in te zetten in de praktijk. De steun van u als ouder(s) of verzorger(s) zijn daarin van belang, om zo het kind te laten groeien in zijn of haar zelfvertrouwen. Ouder(s) of verzorger(s) worden regelmatig op de hoogte gehouden van de avonturen die het kind beleeft met de dieren in het Beukenbos. Zo krijgt het kind de meest complete support die ze nodig hebben. De kinderen beleven 8 avonturen. Het avontuur start met een intake met de ouder(s) of verzorger(s) en eindigt ook met een eindevaluatie van dit avontuur. 

Pssst: Wat extra leuk is aan deze training, is dat de kinderen punten kunnen verdienen en zo een cadeautje kunnen sparen. Want het inoefenen van vaardigheden verdient natuurlijk een beloning!


Praktisch:
Locatie van het Beukenbos: Wijk 2-11 (kantoor Progress)
Aantal avonturen: 10 (dit is inclusief een intake en een eindevaluatie)
Duur per avontuur: 60 minuten
Leeftijd deelnemers: 5 tot 7 jaar
Max. aantal deelnemers: 8

Kosten
Dit avontuur wordt voor de inwoners van Urk volledig vergoed door de gemeente Urk. Komt het kind van buiten Urk? Neem dan sowieso even telefonisch contact op.

Contact
Aanmelden of aanvullende informatie vragen kan altijd, telefonisch of via de mail.